Κοινοποίηση

Share

Archives

4ο Αντάμωμα Παράδοσης -ΧΟ.Θέρμης


Warning: printf(): Too few arguments in /home/grtravel/public_html/traditionalevents.eu/tour/wp-content/themes/properta/functions.php on line 231

XOTH

» Φίλοι μας, καλώς να ορίσετε»
Ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης σας προσκαλεί στο «4ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8:30 μ.μ στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα-Θέρμης.
Ο σκόπος της εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε τα αυθεντικά στοιχεία πολιτισμού της πατρίδας μας συνευρισκόμενοι με λαογραφικούς – πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι μας μεταφέρουν την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου τους όσο το δυνατόν αναλλοίωτη , την οποία μην θέλοντας να την αποκόψουμε από τα υπόλοιπα στοιχεία της λαογραφίας, την συνοδεύουν τα εκθέματα της λαογραφικής έκθεσης που λειτουργεί στον χώρο της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση θα πλασιώσουν μουσικά » οι Χρυσοδάχτυλοι»..

Η είσοδος είναι ελεύθερη…θ’ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι..
.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:

1) Χορευτικός Όμιλος Θέρμης : Ενότητα Α’-Επαρχία Αριδαίας ( Όρμα, Λουτράκι, Πρόμαχοι, Εξαπλάτανος .

2) Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης ¨Ο Μέγας Αλέξανδρος: Χοροί Θεσσαλονίκης.

3) Λαογραφικό Εργαστήρι Πολίχνης ‘’ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’’ : Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας.

4) Χορευτικός Όμιλος Θέρμης : Ενότητα Β’- Βόρεια Πέλλα (Άρνισσα, Ξανθόγεια , ‘Αγρας, Καρυδιά ).

 

61η Γιορτή Κρασιού Αγχιάλου Θεσ/νικη

agxialos

Γιορτή Κρασιού Αγχιάλου Θεσ/νικης…Δωρεάν κρασί για όλους. Ελάτε να δοκιμάσετε Δωρεάν ότι κρασί σας αρέσει από τα τοπικά οινοποιία του χωριού μας.

 

Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών – Dancing With Cultures Around The World

14040088_1221421487908595_6060403453078430757_n

 

1η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών
(Τρίτη 30 Αυγούστου – Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016)

«Χορός και Συνύπαρξη Λαών στη Θεσσαλική γη»

Μία χορευτική «Συνύπαρξη Λαών και πολιτισμών στη Θεσσαλική γη» διοργανώνουν οι Μ.Ε.Σ ΑΒΕΡΩΦ ‘’Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ’’- Μ.Σ ΓΛΑΥΚΗΣ- Π.Σ ΠΥΡΓΕΤΟΥ – Μ.Ε.Σ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ- Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ – Ε.Σ ΧΑΛΚΗΣ σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, αλλά και τους Δήμους ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ- ΚΙΛΕΛΕΡ -ΤΕΜΠΩΝ από την Τρίτη 30 Αυγούστου ως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση του Ελληνικού με τον Ουγγρικό και Ρουμάνικο πολιτισμό, καθώς στο πλαίσιο αυτής, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην περιοχή μας τη χορευτική ομάδα «Bokreta Muveszeti Iskola» από το Zemplen Satoraljaujhely της Ουγγαρίας καθώς και τη χορευτική ομάδα «Folklore Ensable Cununa» από τη Bistrita της Ρουμανίας.
Οι πολίτες της Λάρισας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θεσσαλίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των Πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων που προαναφέρθηκαν, οι οποίες θα αποτελέσουν φορείς της ελληνικής, της ουγγρικής και της ρουμάνικης παράδοσης. Κατ’αυτό τον τρόπο, θα δοθεί στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του, αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

FB:  Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών – Dancing With Cultures Around The World

Μαθήματα παραδοσιακών χορών

Posted by on

Ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος «Αργώ» Χαλανδρίου οργανώνει μαθήματα παραδοσιακών χορών.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, στα γραφεία μας στην οδό Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή-Δημητρίου στο Χαλάνδρι.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e mail: argohalandriou@yahoo.com

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ – Η «ΑΡΓΩ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ

Posted by on

Λίγο πολύ όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να κάνουμε ένα ταξίδι αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Η Καθαρή Δευτέρα με τα Κούλουμα τηρουμένων των παραδόσεων προσφέρονται για ένα τέτοιο ταξίδι και μάλιστα σε τόπο «υπερτοπικό», ψηλά στον ουρανό. Για τέτοιο ταξίδι απαραίτητο είναι να γίνουμε όλοι παιδιά γυρνώντας τη μνήμη σε παλαιότερες εποχές όπου η παράδοση ήταν ψυχαγωγικό παιχνίδι. Να μπορούμε αμολώντας καλούμπα ανεβασμένοι πάνω στα φτερά του χαρταετού να ανεβούμε και εμείς βλέποντας από ψηλά τη γειτονιά μας με μια άλλη φανταστική και αισιόδοξη οπτική.

a2

Με το σύλλογό μας την «ΑΡΓΩ» από τις θάλασσες συνεχίζουμε το ταξίδι μας στους αιθέρες.Ψηλά λοιπόν, πολύ ψηλά στον ουρανό με τα φτερά των ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ που η τεχνική και εικαστική ομάδα μας σχεδίασε και κατασκεύασε τηρώντας όλες τις παραδοσιακές οδηγίες.

Οι χαρταετοί βρίσκονται στα γραφεία μας Σοφοκλή Βενιζέλου 20 και Καραολή-Δημητρίου, στο Χαλάνδρι, κάθε Τρίτη ώρες 18.00 – 20.00 και Τετάρτη ώρες 19.30 – 21.00

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ
a1

Παράλληλα ο Σύλλογος οργανώνει επίδειξη κατασκευής χαρταετού για παιδιά και γονείς με τον Γιάννη Τσίχλα, το Σάββατο 5 και την Κυριακή και 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο e-mail: argohalandriou@yahoo.com